Υλικά
Υλικά
400 γρ. σπαγκέτι
8 αντσούγιες παστές
150 γρ. τριμμένη ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
5 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζ. τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ντομάτα
Λίγη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Ξεπλένουμε καλά τις σαρδέλες και τις χωρίζουμε σε φιλέτα.
Κόβουμε την ντομάτα σε κυβάκια, αφαιρώντας τους σπόρους.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κουτ.
σούπας ελαιόλαδο, σοτάρουμε το μισό σκόρδο και προσθέτουμε την ντομάτα.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά και αποσύρουμε.
Στο μεταξύ, βάζουμε τα σπαγκέτι να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό (προσθέτουμε το αλάτι όταν το νερό αρχίσει να βράζει).Σ' ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ροδίζουμε ελαφρά τα ψίχουλα (με προσοχή, γιατί καίγονται εύκολα).
Τα βγάζουμε και τα κρατάμε σ' ένα πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τις αντσούγιες, το υπόλοιπο σκόρδο και την πιπερίτσα.
Ανακατεύουμε λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσουν οι αντσούγιες.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ψίχουλα.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά (αφήνουμε να "κρατάνε" λίγο) και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την ντομάτα.
Ανακατεύουμε μισό λεπτό σε ζωηρή φωτιά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα της αντσούγιας.
Προσθέτουμε φρέσκο τριμμένο πιπέρι, το μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.