Υλικά
Υλικά
8 αβγά
2 πατάτες βρασμένες
150 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτά φετάκια
2 μέτριες, σφιχτές ντομάτες
10 μαύρες ελιές, χωρίς το κουκούτσι
6 φιλέτα αντσούγιας, σε κομματάκια
1 κ.σ. κάππαρη ξεπλυμένη (όχι ξιδάτη) - προαιρετικά
3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος (ή 1 κ.σ. ξερός)
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Παρασκευή
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια, χωρίς τους σπόρους.
Τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Λιώνουμε τις πατάτες με πιρούνι, αδιαφορώντας για ομοιογένεια.
Σε μεγάλο μπολ σπάμε τα αβγά, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάμε καλά.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά - κόβουμε τις ελιές στη μέση, αν θέλουμε.
Ζεσταίνουμε λάδι σε βαθύ, βαρύ τηγάνι 30 εκ.
και τηγανίζουμε τη φριτάτα σε μέτρια φωτιά.
Όταν ροδοκοκκινίσει από κάτω, τη γυρίζουμε χρησιμοποιώντας ένα καπάκι.
Τη σερβίρουμε ζεστή.