Υλικά
Υλικά (για 6-8 άτομα)
15 κεράσια χωρίς κουκούτσι
500 γρ. φύλλα από νεαρό, φρέσκο σπανάκι
300 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί σε "κορμό"
Μερικά τρυφερά φύλλα ραντίτσιο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
4 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. πετιμέζι ροδιού
1/2 φλιτζ. τσ. αμυγδαλόψιχα
1 ασπράδι αβγού
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Κόβουμε τα κεράσια στη μέση.
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα λαχανικά.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα αναμειγνύοντας το ελαιόλαδο, το πετιμέζι ροδιού (μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ξίδι από κόκκινα φρούτα), τα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
Κόβουμε ψιλά τα αμύγδαλα στο μπλέντερ, με τη φλούδα τους.
Τα αδειάζουμε σε βαθύ πιάτο.
Χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου.
Τακτοποιούμε τα σαλατικά και τα κεράσια σε σαλατιέρα και ανακατεύουμε προσεκτικά με τη σάλτσα.
Στρώνουμε ένα μικρό ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί.
Κόβουμε το τυρί σε φέτες.
Βουτάμε τις φέτες στο ασπράδι, κατόπιν τις περνάμε από το αμύγδαλο και τις τοποθετούμε στο ταψάκι .Τις ψήνουμε στο γκριλ για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά, λίγο πριν σερβίρουμε τη σαλάτα, προσέχοντας να μη λιώσει το τυρί.
Τοποθετούμε τις φέτες του τυριού πάνω στη σαλάτα και σερβίρουμε αμέσως.