Υλικά
Υλικά (για 6 άτομα)
1.200 γρ. ψαρονέφρι, σε φέτες πάχους 2 εκ.
300 γρ. κεράσια χωρίς το κουκούτσι
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο σε φετάκια
1 φλιτζ. τσ. Μαυροδάφνη
1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Προσθέτουμε τα κεράσια, αφήνουμε να ψηθούν 2-3 λεπτά και τα σβήνουμε με τη Μαυροδάφνη.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει και να μειωθεί στο μισό.
Αλατίζουμε ελαφρά τα φιλετάκια.
Σε άλλο τηγάνι βάζουμε να ζεσταθεί 1 κ.σ βούτυρο και ψήνουμε τα φιλέτα λίγα λεπτά από κάθε πλευρά.
Προσθέτουμε τη σάλτσα με τα κεράσια και σιγοψήνουμε 2-3 λεπτά ακόμα.
Αν η σάλτσα μας φαίνεται πολύ ρευστή, αφαιρούμε το κρέας και την αφήνουμε σε δυνατή φωτιά 1-2 λεπτά.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρουμε τα φιλετάκια με τη σάλτσα από πάνω.
(Σημ.: Το ίδιο φαγητό μπορεί να γίνει και με φιλέτο μοσχαρίσιο.)