Υλικά
Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια μέτριου μεγέθους
1 φλιτζ.τσ. φέτα τριμμένη
1/2 φλιτζ. τσ. γραβιέρα τριμμένη
3 σκ. σκόρδο λιωμένες
1 κ.κ. μαραθόσπορος
1 κ.κ.ρίγανη
1/2 φλιτζ.τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και αφαιρούμε τα πλοκάμια τους αφήνοντας το σώμα ανέπαφο, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και τα σοτάρουμε σε 2 κουτ.
σούπας ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά.
Αναμειγνύουμε τα τυριά με το σκόρδο, τα μυρωδικά, πιπέρι, και προσθέτουμε τα πλοκάμια με το λάδι τους.
Γεμίζουμε τα καλαμαράκια κατά τα 2/3 με αυτή τη γέμιση και κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα.
Την ώρα που πρέπει να τα ψήσουμε, ανάβουμε το γκριλ στους 250°.
Τα λαδώνουμε ελάχιστα, τα τοποθετούμε σε σχάρα, πάνω από ταψάκι (όπου θα στάζουν τα υγρά τους) και τα ψήνουμε στο γκριλ για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Το πολύ ψήσιμο σκληραίνει τα καλαμαράκια.
Ψήνονται, βεβαίως, και στα κάρβουνα.