Follow us

Γαύρος μαριναρισμένος

Γαύρος μαριναρισμένος

Υλικά

Υλικά

500 γρ. γαύρος πολύ φρέσκος

4 σκ. σκόρδο σε φετάκια

1 φλιτζ. τσ. χυμό λεμονιού

1/2 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη

2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

1 κ.κ.μπούκοβο

Αλάτι

Παρασκευή

Πλένουμε το γαύρο και τον καθαρίζουμε τραβώντας μαζί με το κεφάλι και τα εντόσθια.

Αφαιρούμε το κόκαλο και χωρίζουμε τα φιλέτα.

Τα πλένουμε προσεκτικά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.

Σε ταψάκι που χωράει στο ψυγείο, απλώνουμε τα φιλέτα του γαύρου σε στρώσεις, αλατίζοντας κάθε στρώση και απλώνοντας επάνω φετάκια σκόρδου, ρίγανη, άνηθο και μπούκοβο.

Ανακατεύουμε καλά το λαδολέμονο και περιχύνουμε το γαύρο, προσέχοντας να πάει παντού.Καλύπτουμε το ταψάκι με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί μία νύχτα ή τουλάχιστον 8 ώρες.

Ενδιαμέσως, κουνάμε το ταψάκι μια δύο φορές.Ο γαύρος πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε δύο μέρες.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.