Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
500 γρ. φαρφάλες
4 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε κυβάκια
200 γρ. ρικότα
1 φλιτζ. τσ. φύλλα φρέσκου δυόσμου (ή μέντας)
3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο. πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε και στεγνώνουμε το δυόσμο.Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν al dente.Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κολοκυθάκια κι όταν αρχίσουν να μαλακώνουν προσθέτουμε το σκόρδο, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε 2 λεπτά ακόμα.Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε στο τηγάνι κι ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ρικότα σε κομμάτια, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.