Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
500 γρ. ταλιατέλες
200 γρ. αρακά (κατά προτίμηση φρέσκο)
2 πιπεριές Φλωρίνης
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλιτζ. τσ. τυρί κατίκι
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη (ή 1 κ.κ.ξερή)
50 γρ. γραβιέρα πικάντικη
1/2 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Παρασκευή
Πλένετε, σκουπίζετε, λαδώνετε και ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ.Βράζουμε τον αρακά σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.
Τον στραγγίζουμε.Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε λεπτές λωρίδες.Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε άφθονο, αλατισμένο νερό.Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια, κομμένα ροδέλες και προσθέτουμε τον αρακά.
Σοτάρουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα μυρωδικά και την πιπεριά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε να αναμειχθούν τα υλικά και προσθέτουμε το κατίκι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά , τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, προσθέτετε τη γραβιέρα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.