Υλικά
Υλικά
700 γρ. φρέσκα κουκιά (χρειάζονται 400-500 γρ., καθαρισμένα)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
4 σκ. σκόρδο σε φετάκια
4 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
1 κ.κ. κύμινο ολόκληρο
1 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 λεμόνι (το χυμό)
Παρασκευή
Καθαρίζουμε τα κουκιά, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε.Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με τα κουκιά, το σκόρδο και το κύμινο.Τα σβήνουμε με το λεμόνι, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, αλάτι, ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν περίπου 20 λεπτά.Προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά, φρέσκο πιπέρι, ελέγχουμε το αλάτι και το νερό και αφήνουμε τα κουκιά να μαλακώσουν και να μείνουν με το λάδι τους.