Μους ελληνικού καφέ με παντεσπάνι, νιφάδες σοκολάτας Caraibe και Amstel Bock

Μους ελληνικού καφέ με παντεσπάνι, νιφάδες σοκολάτας Caraibe και Amstel Bock
Υλικά
Για τη μους
130 γρ. κρέμα γάλακτος
130 ml γάλα
100 γρ. ελληνικός καφές
85 γρ. κρόκοι αβγών
85 γρ. ζάχαρη
7 ζελατίνες
360 γρ. σαντιγί
100 γρ. ξύσμα σοκολάτας Caraibe

Για το παντεσπάνι
160 γρ. ασπράδια αβγών
160 γρ. σοκολάτα Caraibe
60 γρ. ζάχαρη
7 γρ. αλεύρι
35 γρ. κρόκοι αβγών
5 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα τη μους. βράζουμε την κρέμα με το γάλα και τον καφέ και περνάμε το μείγμα από τουλουπάνι για να μείνει το κατακάθι του καφέ. Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το μείγμα του καφέ. Το μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα και κάνουμε μια σος ανγκλέζ, ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα, το οποίο πρέπει να φτάσει στους 82 °C. Το μεταφέρουμε πάλι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις ζελατίνες και, μόλις κρυώσει, τη σαντιγί. Το βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει κι ετοιμάζουμε το παντεσπάνι. Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο και προσθέτουμε τους κρόκους, τη μαρέγκα και στο τέλος το αλεύρι. Στρώνουμε τη ζύμη σε λαδόκολλα και την ψήνουμε στους 180 °C για έξι λεπτά. Κόβουμε με τετράγωνα ή στρογγυλά τσέρκια το παντεσπάνι, βάζουμε από πάνω τη μους και γαρνίρουμε με ξύσμα σοκολάτας.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen