Follow us

Λαβράκι σοτέ με κρύο ριζότο γεμιστών, μαγιονέζα ελιάς και Duvel

Λαβράκι σοτέ με κρύο ριζότο γεμιστών, μαγιονέζα ελιάς και Duvel

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

4 φιλέτα λαβράκι

200 γρ. ρύζι carnaroli

1/2 κρεμμύδι ξερό

1 μάτσο ψιλοκομμένος μαϊντανός

1/2 μάτσο δυό­σμος

4 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη

Αλάτι

Πιπέρι

100 γρ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

600 ml ζωμός κότας

50 ml ­λευκό κρασί

Για τη μαγιονέζα

2 κρόκοι αβγών

10 γρ. μουστάρδα

Ξίδι

Λεμόνι

100 ml ελαιόλαδο

60 γρ. ελιές

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε το ρύζι και σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε την ντομάτα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα συμπληρώνοντας στην κατσαρόλα κουταλιά κουταλιά το ζωμό, περίπου για 18 λεπτά.

Στο τέλος αρωματίζουμε με τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.

Για να φτιάξουμε μαγιονέζα ελιάς, χτυπάμε σε μίξερ τους κρόκους, τη μουστάρδα, τις ελιές, ξίδι και λεμόνι.

Όταν ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά, προσθέτουμε το λάδι.

Αφαιρούμε προσεκτικά τα κόκαλα από τα φιλέτα του ψαριού (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τσιμπιδάκι φρυδιών) και τα σοτάρουμε σε κρύο τηγάνι με λίγο λάδι και σιγά, για να γίνει τραγανή η πέτσα.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.