Follow us

Σπαράγγια με παρμεζάνα

Σπαράγγια με παρμεζάνα

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

1,5 κιλ. σπαράγγια λευκά

200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

150 γρ. φρέσκο βούτυρο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Πλένουμε τα σπαράγγια και ξεφλουδίζουμε το σκληρό εξωτερικό κάτω από τις κορυφές , αφήνοντας το τρυφερό κομμάτι.

Τα μαζεύουμε σε μάτσο και τα τοποθετούμε όρθια σε στενή, ψηλή κατσαρόλα.

Προσθέτουμε νερό με ανάλογο αλάτι χωρίς να καλύψουμε τις κορυφές τους.

Αφήνουμε να σιγοβράσουν 10 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.Zεσταίνουμε σ' ένα τηγανάκι το βούτυρο να λιώσει.Στραγγίζουμε καλά τα σπαράγγια.Bουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε μια στρώση σπαράγγια.

Τα περιχύνουμε με βούτυρο, παρμεζάνα, μαϊντανό, πιπέρι.

Κάνουμε το ίδιο με άλλες δύο στρώσεις σπαράγγια - στην τελευταία στρώση δεν βάζουμε μαϊντανό.Ψήνουμε τα σπαράγγια για περίπου 20 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.