Υλικά
Υλικά
10-12 πράσινα σπαράγγια
2 αβγά βρασμένα σφιχτά
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ. σ. κάππαρη
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
5 κ.σ. εξ. π. ελαιόλαδο
αλάτι , πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε τα σπαράγγια και ξεφλουδίζουμε το μίσχο 2 εκ.
κάτω από την κορυφή.
Κόβουμε όσο τμήμα της βάσης του μίσχου είναι σκληρό.
Τα τοποθετούμε όρθια, τα δένουμε με σπαγγάκι και τα βάζουμε σε κατσαρολάκι με νερό που βράζει ,προσέχοντας οι κορυφές να είναι έξω.
Χρειάζονται γύρω στα 15΄,ανάλογα με το πάχος τους.
Τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
Χτυπάμε το λάδι με το ξύδι, αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνει κρεμώδης σάλτσα.
Ψιλοκόβουμε την κάππαρη και τα κρεμμυδάκια, κρατώντας και λίγο από το τρυφερό πράσινο τμήμα τους.
Τα προσθέτουμε στη σάλτσα κι ανακατεύουμε καλά.
Ψιλοκόβουμε και τα αβγά και τα ρίχνουμε πάνω στα σπαράγγια.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και ,τέλος, ραντίζουμε με τη σάλτσα, προσέχοντας να πάει παντού.