Follow us

Χορτόπιτα με φρέσκα μυρωδικά και βότανα

Χορτόπιτα με φρέσκα μυρωδικά και βότανα

Υλικά

Υλικά για 6-8 μερίδες:

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο

250 γρ. Βιτάμ

1 μάτσο μυρώνια ψιλοκομμένα

1 μάτσο καυκαλίθρες ψιλοκομμένες

1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια (6-8 ρίζες), ψιλοκομμένο όλο το πράσινο και το λευκό τους μέρος

1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας δυόσμο

2 πράσα ψιλοκομμένα

3 αυγά

1 ½ φλ τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό

3 φλ τσαγιού γάλα 3,5% λιπαρά

20 γρ. σουσάμι (μαύρο ή λευκό)

Ανάλογο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Λιώστε τα 150 γρ.

Βιτάμ, αλείψτε ένα μέτριο ταψί και τοποθετήστε 1 φύλλο χωριάτικο, στη συνέχεια αλείψτε την επάνω πλευρά του φύλλου και πάλι με λιωμένο Βιτάμ.

Τοποθετήστε ακόμη ένα φύλλο.
Ρίξτε μία πετσέτα καθαρή επάνω από το ταψί για να μην ξεραθεί το φύλλο και στη συνέχεια πλύντε και ψιλοκόψτε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά.
Ρίξτε τα λαχανικά σε μία κατσαρόλα μαζί με 100 γρ.

Βιτάμ, μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Παράλληλα σε μία άλλη κατσαρόλα, ρίξτε το γάλα, αφήστε το να βράσει και προσθέστε το σιμιγδάλι, συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι και να γίνει σαν κρέμα.
Στη συνέχεια όταν τα λαχανικά πιούν τα υγρά τους, ρίξτε την κρέμα του σιμιγδαλιού μέσα και συνεχίστε το ανακάτεμα, μέχρι να γίνει αφράτη η γέμιση της χορτόπιτας.


Βγάλτε τη γέμιση από τη φωτιά, αφήστε να κρυώσει λίγο και προσθέστε τα αυγά και το αλατοπίπερο και ανακατέψτε καλά.
Τέλος, ρίξτε τη γέμιση στο ταψί, κλείστε με τις γωνίες που περισσεύουν, τοποθετήστε άλλα δύο φύλλα επάνω από τη γέμιση, με τον ίδιο τρόπο, όπως κάναμε στην αρχή, λιπαίνοντας καλά με το Βιτάμ το τελευταίο φύλλο, ξακρίστε ότι φύλλο περισσεύει και πουδράρετε με μαύρο ή λευκό σουσάμι.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180ο για 35-40 λεπτά.




Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριος
Χρόνος Προετοιμασίας: 20’
Χρόνος Μαγειρέματος: 35-40’

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180ο για 35-40 λεπτά. Βαθμός Δυσκολίας: ΜέτριοςΧρόνος Προετοιμασίας: 20’Χρόνος Μαγειρέματος: 35-40’

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι