Υλικά
1,5 - 2 κιλά μεγάλες γαρίδες
400 γρ. ταχίνι
½ κιλό ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες,
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1φλιτζ.τσ. χυμός λεμονιού
Αλάτι
½ λίτρο κρύο νερό
Εκτέλεση
* Καθαρίζουμε και βράζουμε τις γαρίδες. Τις τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, που το έχουμε αλείψει με λάδι, και τις βάζουμε στο φούρνο.
* Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε λίγο λάδι, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αραιώνουμε το ταχίνι με το νερό και το χυμό λεμονιού. Στραγγίζουμε τα κρεμμύδια από το λάδι και τα προσθέτουμε στις γαρίδες. Περιχύνουμε με το μείγμα του ταχινιού. Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν καλά τα κρεμμύδια. Σερβίρουμε με ρύζι.