Ταχινόσουπα αγιορείτικη

8 κουταλιές ταχίνι
1 φλιτζ.τσ. ρύζι
Χυμός από 2 λεμόνια
2 καρότα τριμμένα
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
Αλάτι
10 φλιτζ. νερό

* Βράζουμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι και όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το λεμόνι. Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ βάζουμε το ταχίνι και το διαλύουμε σιγά σιγά, με τη σούπα.
* Αδειάζουμε το διαλυμένο ταχίνι στην κατσαρόλα με τη σούπα. Ρίχνουμε μέσα το καρότο και το μαϊντανό ωμά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει η σούπα μας μια-δυο βράσεις ακόμη και σερβίρουμε όσο είναι ζεστή.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen