Μελιτζανοσαλάτα ανατολίτικη (Μπαμπαγανούς)

3 μεγάλες μελιτζάνες (1.200 ως 1.500 γρ.)
250 γρ. ταχίνι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. αλάτι
? φλιτζ.τσ. χυμό λεμονιού
Ψιλοκομμένος μαϊντανός
Μερικά σπόρια από ρόδι
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους, για το γαρνίρισμα

* Ψήνουμε τις μελιτζάνες σε προθερμασμένο φούρνο ή πάνω σε γκαζάκι μέχρι να μαλακώσουν εσωτερικά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε. Ανακατεύουμε τον πουρέ της μελιτζάνας με το σκόρδο, που το έχουμε ψιλοκόψει, και το αλάτι και βάζουμε το μείγμα σε μπλέντερ, μαζί με το ταχίνι και το χυμό λεμονιού.
* Σερβίρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με το μαϊντανό, τα σπυριά από τα ρόδια και τους κύβους της ντομάτας.


Σχόλια

Ελενη Σιδηροπουλου 28/3/2016 11:42:58 πμ

Γεια σου αθηνοραμα με τις απιθανες συνταγες σου. Οσες εχω φτιαξει μου πετυχαν τελεια μπραβο συνεχιστε πολυ καλη δουλεια.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen