Follow us

Φρέσκα βιετναμέζικα spring rolls

Φρέσκα βιετναμέζικα spring rolls

Υλικά

Υλικά (για 8 κομμάτια)

8 ricepaper

1/2 φλιτζ. φύτρες σόγιας

24 μικρά φύλλα μέντας ή δυόσμου

8 κλωναράκια φρέσκου κορίανδρου

1 μικρό αγγούρι (καθαρισμένο, χωρίς σπόρους, σε μπαστουνάκια 7 χλσ. Χ 5 εκ.)

2 φρέσκα κρεμμυδάκια (πλυμένα, καθαρισμένα και κομμένα κατά μήκος στα 4)

1 μικρό καρότο (πλυμένο και κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια 5 εκ.)

4 φύλλα μαρουλιού (πλυμένα, κομμένα στη μέση)

Nuok mam (βιετναμέζικη σάλτσα ψαριού)

Εκτέλεση

Ζεματάμε για πολύ λίγο το καρότο.

Απλώνουμε τα υλικά σε πιατάκια στον πάγκο εργασίας.

Βάζουμε σ’ ένα φαρδύ μπολ χλιαρό νερό· παίρνουμε ένα ριζόχαρτο, το βουτάμε για 30 δευτερόλεπτα στο νερό να μαλακώσει και κατόπιν το απλώνουμε σε μεγάλο, φαρδύ πιάτο.

Βάζουμε πάνω του το μαρούλι και από πάνω προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη μέντα.

Διπλώνουμε προς τα μέσα τη βάση του στρογγυλού ριζόχαρτου και μετά διπλώνουμε διαδοχικά κάθετα τη δεξιά και την αριστερή πλευρά, ώστε να σχηματιστεί ένας φάκελος· αρχίζουμε να ρολάρουμε σφιχτά, τυλίγοντας το υπόλοιπο ριζόχαρτο που μένει, αλλά πριν το κλείσουμε εντελώς, στρώνουμε πάνω του 3 φύλλα μέντας και το κλείνουμε τελείως.

Έτσι, εκτός από το άρωμά τους, τα φύλλα στολίζουν όμορφα το ρολό.

Το τρώμε βουτώντας το στο Nuok mam.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.