Follow us

Καρέ αρνάκι ρολό στο φούρνο με γλυκοπατάτες

Καρέ αρνάκι ρολό στο φούρνο με γλυκοπατάτες

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

2 αρνίσια μπουτάκια*

3-4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι

4 σκ. σκόρδο

3 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο

4 μέτρια καρότα καθαρισμένα

5 κ.σ. λευκό κρασί

2 φύλλα δάφνης

1 ½ κιλό γλυκοπατάτες

Αγελαδινό βούτυρο

Εκτέλεση

Για το αρνάκι
Απλώνουμε το κρέας με την πέτσα προς τα πάνω, αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, θυμάρι και κάνα δυο πολύ ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο.

Γυρίζουμε το αρνάκι ανάποδα ώστε η πέτσα να είναι προς τα κάτω και επαναλαμβάνουμε το πασπάλισμα προσθέτοντας και 1 μέτριο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο.

Τυλίγουμε σε ρολό το αρνάκι με την πέτσα προς τα έξω (για ένα αρνάκι περίπου 7 κιλά, το ρολό πρέπει να έχει μήκος στα 40 εκ.).

Κόβουμε το ρολό σε δύο κομμάτια (στη μέση) και δένουμε κάθε πακετάκι με σπάγκο μαγειρικής.

Σε ένα βαρύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, 1-2 σκελίδες σκόρδου με τη φλούδα και ροδίζουμε τα πακετάκια του αρνιού.

Κόβουμε τα καρότα σε χοντρές ροδέλες.

Βγάζουμε από το τηγάνι τα ρολά, σβήνουμε με το κρασί (χωρίς να εξατμιστει!) και τοποθετούμε τις ροδέλες του καρότου στη βάση του τηγανιού• βάζουμε από πάνω το αρνί.

Προσθέτουμε τη δάφνη και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο στους 190°C για 40 λεπτά.

Γαρνιτούρα
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις γλυκοπατάτες με τη φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν.

Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μεγάλα μακριά κομμάτια.

Σοτάρουμε στο βούτυρο τα υπόλοιπα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες.

Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και ανακατεύουμε προσεκτικά, χωρίς να σπάσουμε τις πατάτες, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρισμα
Εάν το σκεύος όπου ψήθηκε το φαγητό είναι ευπαρουσίαστο, μπορούμε να το σερβίρουμε απευθείας στο τραπέζι, αφού αφαιρέσουμε το αλουμινόχαρτο, με τη συνοδεία ενός μπολ με τις γλυκοπατάτες.

Αλλιώς, βάζουμε τα δύο ρολά σε μια πιατέλα και τριγύρω τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες.

Μην ξεχνάσουμε τη sauce κρασιού που έχει το τηγάνι.

Σημείωση*
Ζητάμε από τον χασάπη να ξεκοκαλίσει τα μπούτια από ένα αρνάκι περίπου 7 κιλά, ώστε να έχουμε ένα μονοκόμματο κομμάτι χωρίς κόκαλα, με την πέτσα του.

Γαρνιτούρα Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις γλυκοπατάτες με τη φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μεγάλα μακριά κομμάτια. Σοτάρουμε στο βούτυρο τα υπόλοιπα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και ανακατεύουμε προσεκτικά, χωρίς να σπάσουμε τις πατάτες, μέχρι να ροδίσουν καλά. Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρισμα Εάν το σκεύος όπου ψήθηκε το φαγητό είναι ευπαρουσίαστο, μπορούμε να το σερβίρουμε απευθείας στο τραπέζι, αφού αφαιρέσουμε το αλουμινόχαρτο, με τη συνοδεία ενός μπολ με τις γλυκοπατάτες. Αλλιώς, βάζουμε τα δύο ρολά σε μια πιατέλα και τριγύρω τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες. Μην ξεχνάσουμε τη sauce κρασιού που έχει το τηγάνι. Σημείωση* Ζητάμε από τον χασάπη να ξεκοκαλίσει τα μπούτια από ένα αρνάκι περίπου 7 κιλά, ώστε να έχουμε ένα μονοκόμματο κομμάτι χωρίς κόκαλα, με την πέτσα του.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.