Follow us

Αγκινάρες σαλάτα

Αγκινάρες σαλάτα

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

4 λεμόνια

9 αγκινάρες

150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα με γλυκιά πάπρικα

50 γρ. μέλι

1 λεμόνι (το χυμό)

100 γρ. αλάτι χονδρό

120 ml ελαιόλαδο

2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι

Αλατοπίπερο

Παρασκευή

Με ένα κοφτερό μαχαιράκι βγάζουμε τη φλούδα των λεμονιών, χωρίς να παίρνουμε μαζί και το «άσπρο».

Πλένουμε τις φλούδες και τις ζεματάμε 6 φορές (με καινούργιο νερό κάθε φορά) και μετά τις ρίχνουμε σε κρύο νερό, μαζί με το χονδρό αλάτι.

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει, μαζί με το χυμό των ξεφλουδισμένων λεμονιών, και ρίχνουμε μέσα τις αγκινάρες ολόκληρες, να βράσουν επί 20 λεπτά περίπου.

Τις βγάζουμε, τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις αφήνουμε στην άκρη.

Φτιάχνουμε μια σάλτσα, ανακατεύοντας το χυμό του ενός λεμονιού με το μέλι, το θυμάρι, το λάδι και ανάλογο αλατοπίπερο.

Στραγγίζουμε τις φλούδες των λεμονιών, τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις κόβουμε σε κομμάτια.

Ανακατεύουμε τις αγκινάρες, τις φλούδες των λεμονιών και τα αμύγδαλα σε μια πιατέλα, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.