Follow us

Μοσχάρι με κριθαράκι γιουβέτσι

Μοσχάρι με κριθαράκι γιουβέτσι

Υλικά

Υλικά 4 άτομα

1.200 γρ. κρέας μοσχαρίσιο χωρίς κόκαλο σε κομμάτια

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2-3 σκελίδες σκόρδο

400 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα

500 γρ. κριθαράκι

¾ φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο, προσθέτετε το κρέας και συνεχίζετε το σοτάρισμα.

Ρίχνετε τα ντοματάκια μαζί με τους χυμούς τους, αλάτι και πιπέρι και βράζετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας (προσθέτετε λίγο ζεστό νερό αν χρειάζεται).

Μεταφέρετε το κρέας με τη σάλτσα του στο σκεύος για γιουβέτσι.

Προσθέτετε 1 λίτρο ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι και το βάζετε στο φούρνο.

Όταν αρχίζει να βράζει το νερό, ρίχνετε το κριθαράκι και ανακατεύετε.

Στη διάρκεια του ψησίματος προσθέτετε ζεστό νερό αν χρειαστεί.

Ψήνετε για 20΄.

Προς το τέλος του ψησίματος πασπαλίζετε το φαγητό με το τυρί.

Επίσης...

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.

Ρολό Κιµά µε Τρία Είδη Κρέατος

Η συνταγή για ρολό κιµά µε τρία είδη κρέατος.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μπιφτέκια µε Πατάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για τα νοστιμότερα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο.

Μπιφτέκια Σπετσιώτικα

Πώς θα φτιάξεις σπετσιώτικα μπιφτέκια.