Υλικά
1 μπόλια αρνιού μεγάληΥλικά για 4-6 άτομα
1 συκωταριά αρνίσια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζ. κρασί λευκό ξηρό
Αλάτι, πιπέρι
3 αβγά
½ φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά
½ φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
Πλένετε καλά και ζεματίζετε τη συκωταριά σε νερό που βράζει.
Τη στραγγίζετε και την κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Ζεσταίνετε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και μαλακώνετε το κρεμμύδι.
Ρίχνετε τη συκωταριά και τη σοτάρετε με το κρεμμύδι.
Σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε και αποσύρετε από τη φωτιά μόλις εξατμιστούν τα υγρά.
Προσθέτετε τα αβγά, το τυρί και τη φρυγανιά και τα ανακατεύετε για να μοιραστούν παντού.
Αν το μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό για τύλιγμα, συμπληρώνετε λίγη φρυγανιά ακόμη.
Ξεπλένετε την μπόλια, την απλώνετε στον πάγκο εργασίας και την κόβετε σε μικρά κομμάτια στο μέγεθος που θέλετε τους σαρμάδες.
Μοιράζετε τη συκωταριά στα κομμάτια μπόλιας και τα τυλίγετε όπως τους ντολμάδες.
Ψήνετε τους τζιεροσαρμάδες στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και τους σερβίρετε ζεστούς.