Υλικά
1 ½ κιλό χοιρινό σε μερίδεςΥλικά για 4 άτομα
½ φλιτζ. φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 πράσα σε χοντρές ροδέλες
4 φλιτζ. ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι
Για το αβγολέμονο
3 κρόκους αβγών
Χυμό από 1-2 λεμόνια
Ζωμό από το φαγητό
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι.
Προσθέτετε το κρέας και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
Ρίχνετε το νερό ή το ζωμό λαχανικών και βράζετε το κρέας μέχρι να μαλακώσει.
Ζεματίζετε τα πράσα σε βραστό νερό και τα στραγγίζετε καλά να φύγουν τα νερά τους.
Όταν το κρέας μαλακώσει αρκετά, προσθέτετε τα πράσα, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το βράσιμο για 30΄ ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά (προσοχή να μη λιώσουν).
Χτυπάτε τους κρόκους των αβγών με το χυμό λεμονιού.
Προσθέτετε λίγο ζωμό από την κατσαρόλα σε μικρή ροή χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα.
Περιχύνετε το φαγητό με το αβγολέμονο και ανακινείτε την κατσαρόλα για να πάει παντού.
Σβήνετε τη φωτιά, αλλά αφήνετε το φαγητό στο μάτι για 5΄-10΄ περίπου για να δέσει η σάλτσα.