Υλικά
5 φύλλα κρούστας κομμένα στα 4 κατά μήκοςΥλικά για 20 πιτάκια
Βούτυρο
Για τη γέμιση
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
200 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
2 κουτ. σούπας μαϊντανό
1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
½ κουτ. τσαγιού μοσχοκάρυδο
½ φλιτζ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι δίχως να το μαυρίσετε.
Προσθέτετε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί.
Ανακατεύετε τη γέμιση για να μη σβολιάσει ο κιμάς και τη βράζετε μέχρι να σωθούν τα υγρά της.
Κατεβάζετε τη γέμιση από τη φωτιά, την αφήνετε λίγο να κρυώσει, προσθέτετε το τυρί λίγο λίγο για να μοιραστεί παντού και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
Απλώνετε μια λωρίδα από φύλλο κρούστας πάνω στην επιφάνεια εργασίας.
Τοποθετείτε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα στην άκρη της λωρίδας διπλώνοντας τα πλαϊνά της προς τα μέσα για να μη φύγει η γέμιση και αρχίζετε τυλίγετε το μπουρεκάκι.
Βρέχετε με λίγο νερό τις άκρες του φύλλου για να κολλήσει.
Φτιάχνετε κατά αυτόν τον τρόπο και τα υπόλοιπα μπουρεκάκια μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
Tα μεταφέρετε σε βουτυρωμένο ταψί και με ένα πινέλο τα αλείφετε με λιωμένο βούτυρο.
Τα ψήνετε στο γκριλ προθερμασμένου φούρνου στους 180°C για 15΄περίπου, μέχρι να ροδίσουν και τα σερβίρετε ζεστά.