Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούσταςΥλικά για 8-10 άτομα
Βούτυρο για τα φύλλα
1 ½ κιλό κοτόπουλο
6 κρεμμύδια σε ροδέλες
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
4 αβγά χτυπημένα
1 φλιτζ. γάλα πλήρες
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό με ένα φύλλο δάφνης.
Το αφήνετε να κρυώσει, αφαιρείτε την πέτσα και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σιγοβράζετε τα κρεμμύδια με λίγο νερό.
Μόλις σωθούν τα υγρά, ρίχνετε το λάδι και τα σοτάρετε για λίγα λεπτά.
Σβήνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να μελώσουν.
Αναμειγνύετε σε ένα μπολ τα αβγά με το τυρί και προσθέτετε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το γάλα, αλάτι και πιπέρι.
Στρώνετε τα μισά φύλλα βουτυρωμένα σε επίσης βουτυρωμένο ταψί, σταυρωτά με τις άκρες προς τα έξω και απλώνετε τη γέμιση.
Γυρίζετε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα.
Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα επίσης ένα ένα, κόβοντας όσα περισσεύουν.
Χαράζετε την πίτα, την αλείφετε με βούτυρο και την ψήνετε για 1-1 ώρα και τέταρτο περίπου, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.