Φασολάκια με πατάτες

Φασολάκια με πατάτες
Υλικά για 4-5 άτομα
1 ½ κιλό φασολάκια 
2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κιλό πατάτες μέτριες κομμένες στα 4
½ ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φυλλαράκια)
1 κονσέρβα ντοματάκια αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα
Αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Πλένετε τα φασολάκια, αφαιρείτε τις ίνες τις σκληρές άκρες τους και τα κόβετε στη μέση κατά μήκος. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμύδια, ρίχνετε τα φασολάκια και τα γυρίζετε μέσα στο λάδι. Προσθέτετε τις πατάτες, τα ντοματάκια και 2 φλιτζάνια νερό και αλατοπιπερώνετε.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό για 1 ώρα περίπου. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό. Το φαγητό σερβίρεται ζεστό, αλλά τρώγεται ευχάριστα και κρύο.

Σημείωση
Τα φασολάκια πρέπει πρώτα να πλένονται και μετά να καθαρίζονται. Αν γίνει το αντίθετο, μπορεί να ανοίξουν με το πλύσιμο.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen