Υλικά
1 κιλό αρακά φρέσκο ή 400 γρ. κατεψυγμένοΥλικά για 4-6 άτομα
8 αγκινάρες καθαρισμένες ή κατεψυγμένες (πάτοι)
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
5-6 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (κυρίως το άσπρο μέρος)
3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Χυμό από ½ λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τον αρακά.
Τον ξεπλένετε και τον αφήνετε σε σουρωτήρι.
Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια στο λάδι, ρίχνετε τον αρακά και τον γυρίζετε δυο-τρεις φορές με τα κρεμμυδάκια.
Προσθέτετε ½ ποτήρι νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 15΄.
Κατόπιν προσθέτετε τις αγκινάρες, τον άνηθο, το χυμό του λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και νερό αν χρειάζεται.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε το φαγητό μέχρι να μείνει με το λάδι του.