Follow us

Πρασόπιτα

Πρασόπιτα

Υλικά

Υλικά για 8-10 άτομα

500 γρ. φύλλο κρούστας

Βούτυρο για τα φύλλα

Για τη γέμιση

1 ½ κιλό πράσα σε ροδέλες (κυρίως το άσπρο μέρος)

3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο

6 αβγά

250 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη

2 κουτ. σούπας τραχανά

2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αφαιρείτε τα σκληρά εξωτερικά φύλλα από τα πράσα, τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.

Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα πράσα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιουν τα υγρά τους.

Χτυπάτε τα αβγά με το τυρί.

Αναμειγνύετε τα πράσα, τα αβγά με το τυρί, τον τραχανά, το μαϊντανό, αλάτι (με προσοχή αν έχετε επιλέξει αλμυρή φέτα) και μπόλικο πιπέρι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C.

Στρώνετε τα μισά φύλλα (αφού τα έχετε βουτυρώσει ένα ένα) σταυρωτά σε βουτυρωμένο ταψί με τις άκρες τους να εξέχουν.

Απλώνετε τη γέμιση πάνω στα φύλλα και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα επίσης βουτυρωμένα φύλλα, κόβοντας όσα περισσεύουν.



Χαράζετε την πίτα, την αλείφετε με βούτυρο και την ψήνετε για 1 ώρα περίπου.

Tην αφήνετε να κρυώσει λίγο προτού την κόψετε.

Χαράζετε την πίτα, την αλείφετε με βούτυρο και την ψήνετε για 1 ώρα περίπου. Tην αφήνετε να κρυώσει λίγο προτού την κόψετε.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.