Μπάμιες λαδερές

Μπάμιες λαδερές
Υλικά για 4-6 άτομα
1 κιλό μπάμιες φρέσκες ή κατεψυγμένες
1 φλιτζ. ξίδι
3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια σε φέτες
3-4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
250 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα
½ φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε τις μπάμιες και κόβετε κωνικά την άκρη που είναι το κοτσανάκι. Τις βάζετε σε ένα ταψάκι, τις ραντίζετε με το ξίδι και τις αλατίζετε. Τις αφήνετε στον ήλιο για 1-2 ώρες.

Η διαδικασία αυτή δεν είναι απαραίτητη σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες. Ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο και τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτετε τα ντοματάκια και 1 φλιτζάνι νερό και βράζετε τη σάλτσα για 6-7.

Ξεπλένετε τις μπάμιες και τις μεταφέρετε σε μια φαρδιά ρηχή κατσαρόλα. Ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, μαϊντανό και λίγο νερό ακόμη (όχι πολύ όμως γιατί βγάζουν και οι μπάμιες νερό) και σιγοβράζετε το φαγητό χωρίς να ανακατέψετε, αλλά ανακινώντας μόνο την κατσαρόλα. Οι μπάμιες είναι έτοιμες όταν δέσει η σάλτσα ντομάτα. Τρώγονται ζεστές, αλλά είναι ευχάριστες και κρύες.


Σχόλια

ΒΑΣΙΛΙΚΗ 22/9/2017 11:54:52 πμ

Διάβασα πολλές συνταγές στο διαδύκτιο για μπάμιες απλά ήθελα να δω τρόπους μαγειρέματος.Μαγειρεύω χρόνια και πιστεύω αρκετά καλά.Απο αυτές που διάβασα ετούτη εδώ είναι η σωστότερη και αναλυτικότερη,ακόμη και κάποιος αρχάριος θα τα καταφέρει.Ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!!


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen