Κουκιά στιφάδο

Κουκιά στιφάδο
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. κουκιά ξερά
500 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα
1/2 φλιτζ. λάδι
7-8 σκελίδες σκόρδο
450 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
2 φύλλα δάφνης
1 πρέζα κύμινο
Αλάτι, πιπέρι
1 πρέζα πιπέρι κόκκινο καυτερό

Εκτέλεση

Μουλιάζετε τα κουκιά σε νερό για 12 ώρες. Κατόπιν τα σκεπάζετε με νερό και τα βράζετε για 15΄ περίπου. Τα σουρώνετε, πετάτε το νερό και τα μεταφέρετε πάλι στην κατσαρόλα. Προσθέτετε 3 φλιτζάνια νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Προς το τέλος, ρίχνετε το λάδι και τα αφήνετε στη φωτιά μέχρι να μελώσει η σάλτσα.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen