Υλικά
1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτεςΥλικά για 4-6 άτομα
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
χυμό 1 λεμονιού
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160? C.
Βράζετε τις πατάτες για 10΄ περίπου μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Αναμειγνύετε το ελαιόλαδο με το χυμό του λεμονιού και τη μουστάρδα.
Στραγγίζετε τις πατάτες και τις βάζετε στο ταψί.
Ρίχνετε από πάνω το μείγμα με τη μουστάρδα.
Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε να μοιραστούν σωστά τα υλικά.
Τις ψήνετε για 1 ώρα περίπου, στη διάρκεια της οποίας, προσθέτετε, αν κρίνετε απαραίτητο, λίγο ζεστό νερό για να μη στεγνώσουν.