Follow us

Αρνί στο φούρνο με σάλτσα ταχίνι και σαλάτα ξηρών καρπών

Αρνί στο φούρνο με σάλτσα ταχίνι και σαλάτα ξηρών καρπών

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

1,5 κιλό αρνί

1 μάτσο κόλιαντρο

1 σκ. σκόρδο

2 λεμόνια (χυμός και ξύσμα)

100 ml ελαιόλαδο

1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα

1 κ.γλ. καγιέν

1 κ.γλ. τριμμένο κύμινο

½ κ. γλ. κάρδαμο σκόνη

½ κ.γλ. μπαχάρι σκόνη

Σάλτσα ταχίνι

150 γρ. γιαούρτι

3 κ.σ. ταχίνι

½ σκ. σκόρδο λιωμένο

1 λεμόνι (χυμός)

½ κ.γλ. πιπέρι τριμμένο

Σαλάτα ξηρών καρπών

1 κούπα φύλλα μαϊντανού

1 κούπα φύλλα κόλιαντρου

80 γρ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα

80 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα

50 ml ελαιόλαδο

Παρασκευή

Μαρινάρουμε το κρέας από 1 έως 2 ώρες.

Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας ταχίνι.

Ψήνουμε το κρέας στο φούρνο στους 170°C για μιάμιση ώρα περίπου και τα παϊδάκια στο γκριλ.

Σερβίρουμε με τη σάλτσα ταχίνι και τη σαλάτα ξηρών καρπών.

Μπορούμε να συνοδέψουμε το φαγητό με ψητές πίτες.

Μια πλούσια μεσογειακή σύνθεση που συνδυάζει τα πολύπλοκα, πικάντικα αρώματα με τη δροσιά.

Επίσης...

Καγιανάς με Πράσο, Ανθότυρο και Κατσικάκι

Η συνταγή για έναν υπέροχο καγιανά.

Αρνάκι στη Γάστρα με Πορτοκάλι

Το αρνάκι-λουκούμι σε όλο του το μεγαλείο, γεμάτο αρώματα από μυρωδικά και πορτοκάλι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μαγικότερη Κρεατόσουπα

Μια εντελώς διαφορετική κρεατόσουπα, όπως τη φτιάχνουν συχνά στο Πήλιο, αλλά και στα νησιά του Ιονίου.

Αρνάκι Φρικασέ με Αμπελόφυλλα

Ένα καταπληκτικό, αλλιώτικο φρικασέ.

Κατσικάκι με Ντοματίνια

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι με ντοματίνια.

Κατσικάκι Γεμιστό

Η συνταγή για κατσικάκι γεμιστό.

Αρνάκι με Αγκινάρες

Η συνταγή για αρνάκι με αγκινάρες.

Κατσικάκι Μεθυσμένο

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι μεθυσμένο.

Κλασικό Αρνάκι Κλέφτικο

Πώς θα φτιάξετε το κλασικό αρνάκι κλέφτικο.

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Κεμπάπ με Αρνί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κεμπάπ με αρνί.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.