Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
1,5 κιλό αρνί
1 μάτσο κόλιαντρο
1 σκ. σκόρδο
2 λεμόνια (χυμός και ξύσμα)
100 ml ελαιόλαδο
1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
1 κ.γλ. καγιέν
1 κ.γλ. τριμμένο κύμινο
½ κ. γλ. κάρδαμο σκόνη
½ κ.γλ. μπαχάρι σκόνη
Σάλτσα ταχίνι
150 γρ. γιαούρτι
3 κ.σ. ταχίνι
½ σκ. σκόρδο λιωμένο
1 λεμόνι (χυμός)
½ κ.γλ. πιπέρι τριμμένο
Σαλάτα ξηρών καρπών
1 κούπα φύλλα μαϊντανού
1 κούπα φύλλα κόλιαντρου
80 γρ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
80 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
50 ml ελαιόλαδο
Παρασκευή
Μαρινάρουμε το κρέας από 1 έως 2 ώρες.
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας ταχίνι.
Ψήνουμε το κρέας στο φούρνο στους 170°C για μιάμιση ώρα περίπου και τα παϊδάκια στο γκριλ.
Σερβίρουμε με τη σάλτσα ταχίνι και τη σαλάτα ξηρών καρπών.
Μπορούμε να συνοδέψουμε το φαγητό με ψητές πίτες.
Μια πλούσια μεσογειακή σύνθεση που συνδυάζει τα πολύπλοκα, πικάντικα αρώματα με τη δροσιά.