Υλικά
Υλικά
4 μπριζόλες
1 It καλό ελαιόλαδο
2 λεμόνια κομμένα σε κύβους
1/2 πορτοκάλι κομμένο σε κύβους
1 φύλλο δάφνης
1 ματσάκι δεντρολίβανο
2 σκ. σκόρδο
Κόκκοι πιπεριού σπασμένοι
2 φύλλα φασκόμηλο
Λίγο θυμάρι
Παρασκευή
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μία νύχτα.
Την επόμενn μέρα μαρινάρουμε τις μπριζόλες για δύο περίπου ώρες, χωρίς αλάτι.
Τις ψήνουμε στα κάρβουνα σκεπάζοντάς τες με φύλλα συκιάς.
Μόλις ψηθούν, τις βρέχουμε λίγο με τη μαρινάδα και, τέλος, προσθέτουμε λίγο χοντρό αλάτι.
Προσέχουμε μόνο να μην πέσει στο κρέας το γάλα από τα φύλλα της συκιάς, γιατί θα το πικρίσει.
Σας βλέπω τώρα αληθινούς καρνιβόρους να απολαμβάνετε μια μπουκιά, τρυφερής, αρωματικής, ψημένης στα κάρβουνα μπριζόλας, και πίνω στnv υγειά σας ένα Shiraz, το τέλειο συμπλήρωμα!
Ο Έκτορας Μποτρίνι είναι ο αγαπημένος «Etrusco» της κερκυραϊκής και της αθηναϊκής γεύσης, που θυμάται πάντα τις μπριζόλες που έψηνε n γιαγιά του στο San Vincenzo, στην Τοσκάνη.
Και μας δίνει την παλιά οικογενειακή συνταγή