Follow us

Γλυκοκολοκύθα τηγανητή

Εφέτος στα εστιατόρια της Κρήτης, τα μενού αποπνέουν αυθεντικότητα. Με την κρητική γαστρονομία στο προσκήνιο της μοδάτης, μεσογειακής Διατροφής, η ευρυματικότητα της παράδοσης λάμπει και η καρδιά μας σκάει σινεμασκόπ χαμόγελα υγείας!

Γλυκοκολοκύθα τηγανητή

Υλικά

Υλικά

1 κολοκύθα κίτρινη, γλυκιά

Αλατοπίπερο

Αλεύρι

Λάδι για το τηγάνισμα

Παρασκευή

Παίρνουμε ένα κομμάτι από την κολοκύθα, όσο μεγάλο θέλουμε, και το καθαρίζουμε από τη φλούδα και από τις ίνες στο εσωτερικό.

Κόβουμε φέτες που το πάχος τους να είναι γύρω στο 1 εκ.

Αλατίζουμε την κολοκύθα, την αφήνουμε λίγη ώρα να βγάλει τα νερά της και την σκουπίζουμε.

Μετά, βάζουμε πιπέρι, αλευρώνουμε τις φέτες και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Όταν τις βγάλουμε από το τηγάνι, τις ραντίζουμε με ξίδι.

Σημ.: Εάν μαγειρέψετε όλο το μενού, οι ποσότητες είναι για 6-8 άτομα.

Εάν μαγειρέψετε μεμονωμένα κάθε συνταγή, είναι για 4 άτομα.

Οι συνταγές αυτές ανήκουν στους κυρίους Γ.

Αναστασάκη, Χρ.

Βενέρη και Γ.

Λάππα, και είναι από αυτές που έφτιαξαν οι ίδιοι, στη διάρκεια των Σεμιναρίων για την Κρητική Παραδοσιακή Κουζίνα.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.