Υλικά
Υλικά
1 κολοκύθα κίτρινη, γλυκιά
Αλατοπίπερο
Αλεύρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Παρασκευή
Παίρνουμε ένα κομμάτι από την κολοκύθα, όσο μεγάλο θέλουμε, και το καθαρίζουμε από τη φλούδα και από τις ίνες στο εσωτερικό.
Κόβουμε φέτες που το πάχος τους να είναι γύρω στο 1 εκ.
Αλατίζουμε την κολοκύθα, την αφήνουμε λίγη ώρα να βγάλει τα νερά της και την σκουπίζουμε.
Μετά, βάζουμε πιπέρι, αλευρώνουμε τις φέτες και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Όταν τις βγάλουμε από το τηγάνι, τις ραντίζουμε με ξίδι.
Σημ.: Εάν μαγειρέψετε όλο το μενού, οι ποσότητες είναι για 6-8 άτομα.
Εάν μαγειρέψετε μεμονωμένα κάθε συνταγή, είναι για 4 άτομα.
Οι συνταγές αυτές ανήκουν στους κυρίους Γ.
Αναστασάκη, Χρ.
Βενέρη και Γ.
Λάππα, και είναι από αυτές που έφτιαξαν οι ίδιοι, στη διάρκεια των Σεμιναρίων για την Κρητική Παραδοσιακή Κουζίνα.