Υλικά
Υλικά
200 γρ. μπακαλιάρος, ξαλμυρισμένος πολύ καλά
2 κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
3 κ.σ. άσπρο γλυκό κρασί
4 αβγά
4 κ.σ. αλεύρι
6 κ.σ. σκούρα μπίρα
40 cl ζωμός από κοτόπουλο
Τσάιβ, άνηθος και μαϊντανός, ψιλοκομμένα
Βότκα με γλυκάνισο
40 cl βότκα
1 κ.σ. γλυκάνισο
Παρασκευή
Αρχίζουμε με τη μαρμελάδα
Σε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να «ιδρώσει», μετά προσθέτουμε το κρασί, μπαλσάμικο και μέλι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Φτιάχνουμε το χυλό.
Ανακατεύουμε καλά τους κρόκους των αβγών με την μπίρα, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και τα ανακατεύουμε στο χυλό.
Βουτάμε καλά τα κομμάτια από τον μπακαλιάρο στο χυλό και τα τηγανίζουμε στη φριτέζα μέχρι να ροδίσουν.
Στο μεταξύ, φτιάχνουμε το κουλί, ανακατεύοντας σε ένα μίξερ τα βότανα και το ζωμό.
Περνάμε το κουλί από μια λεπτή σίτα.
Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο γύρω από ένα μπολ με το κουλί.
Βότκα με γλυκάνισο
Κοπανάμε το γλυκάνισο και το ανακατεύουμε με τη βότκα.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για μία εβδομάδα.