Υλικά
Υλικά (για 4 μερίδες)
350 γρ. βωλίτες
175 γρ. σαλατικών (σπανάκι τρυφερό, μαρούλι, κατσαρή σαλάτα φριζέ)
50 γρ. χοντροσπασμένα καρύδια, ψημένα ελαφρά στο φούρνο
50 γρ. φρεσκοτριμμένη Παρμεζάνα
Αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα
2 κρόκοι αυγών
1/2 κ.γλ. γαλλική μουστάρδα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. καρυδέλαιο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 κ.σ. φρέσκος, ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 "ιδέα" ζάχαρη (ένα ελάχιστο πασπάλισμα)
Παρασκευή
Βάζουμε τους κρόκους σε ένα βάζο με βιδωτό καπάκι, μαζί με τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το καρυδέλαιο, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και τη ζάχαρη.
Χτυπάμε όλ αυτά καλά, για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα της σαλάτας.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.
Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας και προσθέτουμε τη σάλτσα.
Αφήνουμε για 10-15 λεπτά τις γεύσεις να αναμιχθούν.
Πλένουμε και ανακατεύουμε τα φύλλα της πράσινης σαλάτας και ανακατεύουμε με τα μανιτάρια.
Μοιράζουμε το σύνολο σε 4 μεγάλα πιάτα, ανακατεύοντας με τη σάλτσα και σκορπάμε τα ψημένα καρύδια και το τρίμμα της Παρμεζάνας.