Follow us

Κρέμα αγγουριού με avruga και αφρό γιαουρτιού

Κρέμα αγγουριού με avruga και αφρό γιαουρτιού

Υλικά

Υλικά (για 10 σφηνάκια)

50 ml κρέμα γάλακτος

1 λεμόνι

1 κουταλάκι του καφέ κορνφλάουρ

150 γρ. γιαούρτι

200 ml γάλα

150 γρ. avruga (αυγά χρυσής ρέγγας)

1 κιλό αγγούρια

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα, διαλύετε το κορνφλάουρ σε 30 ml κρύο νερό.

Προσθέτετε 70 ml νερό ακόμα και βράζετε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας.

Καθαρίζετε τα αγγούρια, και τα κόβετε σε μικρούς κύβους 100 γρ.

από την ψίχα τους, τους αλατίζετε ελαφρά και τους βάζετε να παγώσουν.

Χτυπάτε την υπόλοιπη ψίχα του αγγουριού και την κρέμα του κορνφλάουρ στο μπλέντερ και τα σουρώνετε.

Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε μερικές σταγόνες λεμόνι.

Ανακατεύετε το γιαούρτι με το γάλα και την κρέμα γάλακτος, προσθέτετε αλάτι και λίγο λεμόνι και τα βάζετε να παγώσουν.

Βάζετε τους παγωμένους κύβους του αγγουριού στον πάτο των ποτηριών, ρίχνετε από πάνω την κρέμα των αγγουριών και προσθέτετε το χαβιάρι.

Χτυπάτε το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος και το γάλα, μέχρι να σχηματιστεί αφρός και γαρνίρετε.

Σερβίρετε αμέσως.



Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.