Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ. πατάτες
1 σκ. σκόρδο, λιωμένη (προαιρετικά)
4 αβγά χτυπημένα
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
3 κ.σ. μαϊντανός, φρέσκος, ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Βράζουμε τις πατάτες, μέχρι να μαλακώσουν.
Μετά, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι, για να γίνουν πουρές.
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την πατάτα με το σκόρδο και το κρεμμύδι και ρίχνουμε μέσα τα αβγά.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το μαϊντανό.
Ανακατεύουμε τα υλικά καλά μια φορά ακόμη.
Τώρα, ζεσταίνουμε πάλι μια κουταλιά λάδι στο ίδιο τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το μίγμα για χρώμα στο κάτω μέρος της και τη γυρίζουμε από την άλλη, χρησιμοποιώντας ένα πιάτο και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
Όταν έχει ψηθεί n ομελέτα, μπορούμε να τη σερβίρουμε με πολύ τυρί, επιπλέον μαϊντανό και με το καλύτερο φρέσκο ψωμί που έχουμε στο σπίτι.
«Το πάρτι ήταν υπέροχο, ο χορός απίθανος, τα ποτά θαυμάσια.
Το στομάχι σας όμως νοιώθει ένα απειλητικό κενό, που για να καλυφθεί, ζητάει συγκεκριμένες γεύσεις.
Μήπως ένας νόστιμος καφές θα κάνει τη διαφορά; Όχι αυτή τη φορά.
Έχω λοιπόν ένα μικρό μυστικό για εσάς: brunch»