Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
750-800 γρ. καλκάνι (ή λαβράκι ή γλώσσα) σε φιλέτα
300 γρ. μύδια (με το κέλυφος)
300 γρ. κυδώνια (με το κέλυφος)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο
Λίγο σέλινο
100 ml ούζο
150 ml λευκό, ξηρό κρασί
50 γρ. φρέσκος αχινός
320 γρ. χυλοπίτες ή χιλοπιτάκι κοφτό
Παρασκευή
Αχνίζουμε τα μύδια με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε το σέλινο, το ούζο και το κρασί.
Αφαιρούμε τα μύδια και τα κυδώνια, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και βράζουμε τις χυλοπίτες.
Στο μεταξύ σοτάρουμε το φιλεταρισμένο καλκάνι, 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου.
Το σερβίρουμε πάνω από τις χυλοπίτες και προσθέτουμε από 1 κουταλιά αχινό στο κάθε πιάτο.