Follow us

Καλκάνι με χυλοπίτες βρασμένες σε ζωμό από μύδια και κυδώνια

Τι εστί ελληνική κουζίνα; Που κρύβεται, αλήθεια, η ελληνικότητα της γεύσης: στην παραδοσιακή συνταγή, στα εγχώρια υλικά, στις τεχνικές της γιαγιάς ή μήπως στους πειραματισμούς των σεφ; Που δημιουργούν σήμερα την παράδοση του αύριο; Η Θάλεια Τσιχλάκη και ο Επίκουρος διερευνούν την terra incognita της σύγχρονης ελληνικής γεύσης. Οι σεφ Χρύσανθος Καραμολέγκος, Λευτέρης Λαζάρου και Γιάννης Μπαξεβάνης μας προτείνουν συνταγές που θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε φέτος το χειμώνα.

Καλκάνι με χυλοπίτες βρασμένες σε ζωμό από μύδια και κυδώνια

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

750-800 γρ. καλκάνι (ή λαβράκι ή γλώσσα) σε φιλέτα

300 γρ. μύδια (με το κέλυφος)

300 γρ. κυδώνια (με το κέλυφος)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο

Λίγο σέλινο

100 ml ούζο

150 ml λευκό, ξηρό κρασί

50 γρ. φρέσκος αχινός

320 γρ. χυλοπίτες ή χιλοπιτάκι κοφτό

Παρασκευή

Αχνίζουμε τα μύδια με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε το σέλινο, το ούζο και το κρασί.

Αφαιρούμε τα μύδια και τα κυδώνια, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και βράζουμε τις χυλοπίτες.

Στο μεταξύ σοτάρουμε το φιλεταρισμένο καλκάνι, 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου.

Το σερβίρουμε πάνω από τις χυλοπίτες και προσθέτουμε από 1 κουταλιά αχινό στο κάθε πιάτο.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.