Follow us

Παπαρδέλες με καπνιστή πανσέτα και τριμμένη μυζήθρα

Είναι, αισίως τέσσερα. Μοντέρνα μπακάλικα σε trendy γειτονιές, που μοστράρουν όχι μόνο τα ράφια τους, αλλά και μια δημιουργική κουζίνα στα τραπέζια τους, - με το περιεχόμενο των ραφιών. Ιχνηλατούμε από κοντά τη νέα τάση. Φινέτσα, design μακριές ποδιές επώνυμων σχεδιαστών, μνήμες ανάμικτες με ‘00s, και γεύση deli-κάτη!

Παπαρδέλες με καπνιστή πανσέτα και τριμμένη μυζήθρα

Υλικά

υλικά (για 4 άτομα)

250 γρ. παπαρδέλες 

200 γρ. φρέσκο σπανάκι

160 γρ. πανσέτα (αλλαντικό) σε λεπτές φέτες

2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανός, θυμάρι, μαντζουράνα, βασιλικός)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. βούτυρο

3 κ.σ. τριμμένη μυζήθρα

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

παρασκευή

Σωτάρουμε το κομμένο σπανάκι με το σκόρδο σε 1 κ.σ βούτυρο, προσθέτοντας ελάχιστο αλάτι.

Οταν μαλακώσει αρκετά το μεταφέρουμε σε σουρωτήρι, να στραγγίξουν τα υγρά του.

Βάζουμε τα φετάκια της πανσέτας στο γκριλ γιά 1'-2', να γίνουν τραγανά.

Βράζουμε τις παπαρδέλες και τις στραγγίζουμε al dente.

Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο, ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τις παπαρδέλες και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε στη φωτιά γιά 1'.

Σερβίρουμε και ρίχνουμε στα πιάτα την τριμμένη μυζήθρα.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.