Follow us

Μελιτζάνες με γιαούρτι και σάλτσα ντομάτας

Είναι, αισίως τέσσερα. Μοντέρνα μπακάλικα σε trendy γειτονιές, που μοστράρουν όχι μόνο τα ράφια τους, αλλά και μια δημιουργική κουζίνα στα τραπέζια τους, - με το περιεχόμενο των ραφιών. Ιχνηλατούμε από κοντά τη νέα τάση. Φινέτσα, design μακριές ποδιές επώνυμων σχεδιαστών, μνήμες ανάμικτες με ‘00s, και γεύση deli-κάτη!

Μελιτζάνες με γιαούρτι και σάλτσα ντομάτας

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

4 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες στα τέσσερα

1/2 κιλό φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες

1 σκόρδο ψιλοκομμένο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

150 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη

Λίγα καβουρδισμένα κουκουνάρια

Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο

Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Αλείφουμε τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο, τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε στο φούρνο.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, προσθέτοντας στις ψιλοκομμένες ντομάτες ελαιόλαδο, το σκόρδο, ελάχιστη ζάχαρη και αλάτι.

Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και την περνάμε από το μίξερ.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και όταν αφρατέψει προσθέτουμε το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά.

Στη βάση του πιάτου βάζουμε λίγη σάλτσα, από πάνω τη μελιτζάνα, στο κέντρο της σάλτσα ντομάτα και στην κορυφή μια κουταλιά γιαούρτι.

Από πάνω πασπαλίζουμε με τα κουκουνάρια και τον άνηθο.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.