Υλικά
Υλικά (για 2 άτομα)
2 κομμάτια των 200 γρ. φιλετου από μοσχαράκι γάλακτος
50 γρ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. ημίγλυκο μοσχάτο Σάμου
1/2 κρεμμυδιού
5 σκελίδες σκόρδο
Αλατοπίπερο
Παρασκευή
Βάζουμε το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα πάνω στο μάτι (στο «2») και προσθέτουμε, αφού ζεσταθεί, ψιλοκομμένα το μισό κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο και τα σοτάρουμε.
Προσθέτουμε και το κρασί και περιμένουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα μας στο μισό συμπληρώνουμε αλατοπίπερο.
Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει σε ένα ταψάκι 4 σκελίδες σκόρδο στο φούρνο, στους 150C για 10 λεπτά.
Τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα, όπου τα αφήνουμε για τρία λεπτά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Η σάλτσα μας είναι έτοιμηΈχουμε ήδη βάλει το κρέας στο γκριλ σε full θερμοκρασία για 10 λεπτά, αν προτιμάμε το φιλέτο μας μέτρια ψημένο.
Μπορούμε να γαρνίρουμε το πιάτο μας με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.