Υλικά
Υλικά (για 2-3 μερίδες)
12 παϊδάκια
4 γκρέιπφρουτ (το χυμό τους)
6 κ.γ. βερμούτ (dry Martini)
2 κ.γ. μέλι
8 κ.γ. ξινόγαλα
Εστραγκόν
Παρασκευή
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα για 15 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.
Ψήνουμε τα παϊδάκια στη σχάρα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Μαγειρικά τρικ
• Η ιδιοφυής αυτή συνταγή στηρίζεται στον απροσδόκητο συνδυασμό γκρέιπφρουτ¬μέλι-ξινόγαλα.
Στα 15 λεπτά βρασίματος, πετυχαίνουμε μια εξαιρετική ισορροπία ανάμεσα στο γλυκό, το πικρό και το ξινό.
Αν την βράσετε πιο πολύ, η σάλτσα θα πικρίσει.
• Το ψήσιμο του κρέατος παίζει επίσης μεγάλο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.
Ξεροψημένα και μισοκαμένα παϊδάκια οδηγούν τη συνταγή στην καταστροφή.
Χρυσαφένια, ζουμερά, ίσως και ελαφρά ροζ προς το κόκαλο, είναι η εγγύηση για το τέλειο.
Βιτρίνα
Σκορ: Σε συνεχή άνοδο , καταλαμβάνει με 14,2/20* την 10η θέση.
Και όχι μόνο 2 σκούφους ,αφού κερδίζει και το ειδικό βραβείο των Χρυσών Σκούφων, ως το ρεστοράν με την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής, για το 1997.