Υλικά
Υλικά (για 6-8 άτομα)
8 λάιμ (ή τόσα όσα χρειάζονται για να πάρετε 250 ml χυμό)
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 ματσάκι μέντα και μερικά κλωναράκια, που τοποθετούνται μέσα στην καράφα
1,25 lt νερό
Παγάκια
Παρασκευή
Αφαιρέστε τη φλούδα των λάιμ και βάλτε τη μαζί με τη ζάχαρη, τη μέντα και 250 ml νερό σε ένα μικρό τηγάνι.
Βράστε και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί n ζάχαρη.
Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, σβήστε το μάτι, σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε το να «κάτσει» στο μάτι για 5 λεπτά.
Όταν κρυώσει το μίγμα-σιρόπι, ρίξτε το σε μια καράφα.
Στη συνέχεια, στύψτε τα λάιμ και ρίξτε τα μαζί με το υπόλοιπο νερό μέσα στο σιρόπι.
Προσθέστε τα παγάκια και γαρνίρετε με μέντα.
Οι φωτογραφίες και οι συνταγές της Nigella Lawson (φωτογράφος n Petrina Tinslay) είναι από το βιβλίο της «Forever Summer» εκδόσεις Chatto & Windus, London.