Υλικά
Υλικά (για 8 άτομα)
Αρνάκι
2 «σέλες» (selle) αρνιού των 1.200 γρ.
100 γρ. σουσάμι
200 γρ. καρότα
200 γρ. κρεμμύδια
200 γρ. πράσα,
2 σκελίδες σκόρδο
25 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
Θυμάρι
2 φυλλαράκια δάφνης
Αλεύρι
Φιστικέλαιο
Μιλφέιγ μελιτζάνας-κολοκυθιού
4 κολοκυθάκια και 4 μελιτζάνες περίπου 5 εκ.
200 γρ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Σαλάτα μυρωδικών
Κόλιαντρο, τσάιβς, θυμάρι, δάφνη, μαϊντανός, ελαιόλαδο, αλάτι
Παρασκευή
Αρνάκι
Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να ξεχωρίσει τα φιλέτα και τα φιλέ μινιόν από τις «σέλες», Καθαρίζουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια και τα πράσα.
Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε κομματάκια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ροδίζουμε τα σπασμένα κόκαλα στο λάδι, απ όλες τις πλευρές τους.
Αφού το αλευρώσουμε, τα βάζουμε στο φούρνο, ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά, αφήνουμε να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο και το χυμό ντομάτας, το θυμάρι και τη δάφνη, ρίχνουμε νερό να τα σκεπάσει και αφήνουμε να ψηθεί για μιάμιση ώρα.
Μιλφέιγ
Βάζουμε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο, για να αποβάλει την υγρασία του.
Κόβουμε κολοκυθάκια και μελιτζάνες ομοιόμορφα, σε φέτες πάχους μισού εκατοστού τις βάζουμε να ροδίσουν στο τηγάνι με το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε σε κάθε πιάτο εναλλάξ τρεις φέτες από κάθε λαχανικό, τη μια πάνω στην άλλη.
Σάλτσα
Σουρώνουμε το ζωμό του αρνιού σε κατσαρόλα και τον βράζουμε μέχρι να μείνει ο μισός.
Αλατοπιπερώνουμε.
Σαλάτα μυρωδικών
Ανακατεύουμε τα μυρωδικά, προσθέτοντας λάδι και αλάτι.
Φινάλε
Καβουρδίζουμε στο φούρνο το σουσάμι.
Ψήνουμε τα φιλέτα και τα φιλέ μινιόν, ροζέ, το αφήνουμε να ξεκουραστούν μερικά λεπτά, τα ρολάρουμε στο σουσάμι και τα σερβίρουμε με το μιλφέιγ και τη σαλάτα, με λίγη σάλτσα και λίγο ελαιόλαδο.