Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
350 γρ. ρύζι Αρμπόριο ή Καρναρόλι
100 γρ. βούτυρο
60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
120 γρ. κομματάκια παρμεζάνας
1/4 του λίτρου λευκό κρασί
1,5 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
50 γρ. μικρά κρεμμυδάκια εσαλότ
4 φύλλα χρυσού
Αλάτι
Παρασκευή
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια στο βούτυρο και στο λάδι.
Προσθέτουμε το ρύζι (χωρίς να το πλύνουμε) και σοτάρουμε, ανακατεύοντας διαρκώς, χωρίς όμως να πάρει χρώμα.
Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου (4 κουτάλες).
Μαγειρεύουμε το ρύζι 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά και προσθέτοντας ζωμό.
Κατά τη διάρκεια του βρασμού, προσθέτουμε τις κορυφές των σπαραγγιών, κομμένες στο δύο.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το μελάνι της σουπιάς, την παρμεζάνα και λίγο βούτυρο, ανακατεύοντας το ριζότο για να μελώσει.
Ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
Δημιουργούμε στο πιάτο έναν κύκλο και τοποθετούμε μέσα ένα φύλλο χρυσού.
Πασπαλίζουμε γύρω γύρω με τα κομματάκια της παρμεζάνας.