Follow us

Σολομός σιγομαγειρεμένος με χυμό τρούφας

Εορταστικό δείπνο πρώτη θέση λούσο! Ταξιδεύουμε στον πύργο της Moet & Chandon και μυούμαστε στο σύμβολο της σαμπάνιας Dom Perignon. Συνέντευξη με τον head chef του οίκου, Pascal Tingaud, και ένα signe μενού πέντε πιάτων για το τραπέζι σας μόνο.

Σολομός σιγομαγειρεμένος με χυμό τρούφας

Υλικά

Υλικά (για 8 άτομα)

8 χοντρές φέτες σολομού 150-170 γραμμαρίων n καθεμιά

5 λίτρα φιστικέλαιο

Λίγος χυμός τρούφας

Λίγο λάδι τρούφας

1/4 λίτρου μεταλλικό νερό

Παρασκευή

Τυλίγουμε προσεκτικά τις φέτες σολομού με μια ειδική μεμβράνη για φαγητά, για να αποφύγουμε κάθε επαφή με το λάδι.

Βάζουμε το φιστικέλαιο σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να φτάσει σε θερμοκρασία 40°C.

Βυθίζουμε τα κομμάτια του σολομού και τα αφήνουμε για μία ώρα και 15 λεπτά.

Ανακατεύουμε το χυμό της τρούφας με το μεταλλικό νερό και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση.

Αλατοπιπερώνουμε.

Βγάζουμε το σολομό από τη μεμβράνη και βάζουμε κάθε κομμάτι σε ένα βαθύ πιάτο.

Γαρνίρουμε γύρω γύρω με το ζεστό χυμό τρούφας και προσθέτουμε σταγόνες από το λάδι τρούφας.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.