Follow us

Φουαγκρά με πουρέ αρωματισμένο με σκόρδο και τρούφα

Μέσα στο τραλαλά κλίμα των γιορτών, οργανώνουμε πάρτι-αποθέωση με ψαγμένους μεζέδες και μεθυστικά σφηνάκια. Ο Σουηδός σεφ του Grand Balcon, Marc Enderborg, τεχνουργεί προκλητικά εδέσματα και βάζει δίπλα τους απίθανα αρωματισμένες βότκες. Aπογείωση τώρα!

Φουαγκρά με πουρέ αρωματισμένο με σκόρδο και τρούφα

Υλικά

Υλικά

4 εσκαλόπ φουαγκρά (60 γρ. καθένα)

2 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες

2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες

2 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

20 cl γάλα

1/2 φρέσκια τρούφα, κομμένη σε λεπτές φέτες (ή λάδι τρούφας)

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Φτιάχνουμε πρώτα τον πουρέ.

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.

Τις βάζουμε σε ένα μίξερ, μαζί με το σκόρδο, το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το γάλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να πάρουμε ένα λείο και καλοδεμένο πολτό.

Διατηρούμε τον πουρέ ζεστό.

Τηγανίζουμε τα εσκαλόπ φουαγκρά σε βούτυρο, για ένα λεπτό από κάθε μεριά.

Τα σερβίρουμε σε ένα ζεστό πιάτο μαζί με τον πουρέ και από πάνω τις φέτες τρούφας (n βάζουμε λίγες σταγόνες από το άρωμα).

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.