Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
Περιτύλιγμα
Εντεράκια αρνιού καθαρισμένα και πλυμένα
4 μεταλλικά σωληνάκια διαμέτρου 2 εκ.
Ρίγανη
Φουαγκρά μους
400 γρ. φουαγκρά (φρέσκο συκώτι)
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Παρασκευή
Περιτύλιγμα
Τυλίγουμε τα έντερα στα σωληνάκια, αφού πρώτα τα λαδώσουμε.
Σχηματίζουμε έτσι ένα «σωληνάκι» 8 εκ.
Τα ψήνουμε σε φούρνο 180°C μέχρι να γίνουν τραγανά, λαδώνοντάς τα μερικές φορές.
Στο τέλος, τα πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη (τα κρατάμε ζεστά).
Φουαγκρά μους
Σοτάρουμε τις φέτες του φουαγκρά και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Σε ένα πολυμίξερ χτυπάμε το φουαγκρά και το περνάμε από σίτα, για να καθαρίσουν τα νευράκια.
Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα ώστε να γίνει σαν σαντιγί.
Αναμιγνύουμε απαλά την κρέμα και το χτυπημένο φουαγκρά και αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρισμα
Γεμίζουμε τους «σωλήνες» του εντέρου με την κρέμα φουαγκρά.
Το σερβίρουμε με μια σαλάτα μαρουλιού και μυρωδικών.