Υλικά
Υλικά
2 φύλλα ρυζιού (τετράγωνα, για spring rolls)
150 γρ. βοδινό φιλέτο
1 πράσινη σαλάτα, χοντροκομμένη
100 ml σπορέλαιο
1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1/2 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 φρέσκο lemon grass, ψιλοκομμένο
1/3 αγγούρι, σε φέτες
1 ντομάτα, σε φέτες
3 φύλλα μέντας
10 ml ξίδι ρυζιού
5 ml fish sauce
2 σταγόνες chili οil
20 ml σόγια
50 γρ. τυρί γκούντα, κομμένο σε κύβους
Παρασκευή
Τηγανίζουμε τα φύλλα ρυζιού στο σπορέλαιο για 1 λεπτό περίπου, εωσότου πάρουν χρώμα.
Κόβουμε το φιλέτο σε λωρίδες και το ψήνουμε ή το τηγανίζουμε (είναι καλύτερο σενιάν).
Γκρατινάρουμε για 2 λεπτά το τυρί με τα φύλλα ρυζιού.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα τοποθετούμε πάνω στα φύλλα του ρυζιού.
Στιλ: Τολμηρή απωανατoλίτικη φρεσκάδα